Overslaan naar content

AI-specialist Christiaan aan het woord

Bij Whitevision zetten we ons iedere dag in om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Maar wie zijn onze medewerkers nu eigenlijk? En hoe vinden zij het om bij Whitevision te werken?

In dit artikel vertelt AI-specialist Christiaan van der Vlist hoe hij een pioniersfunctie invult terwijl Whitevision de transitie naar SaaS-oplossing maakt: “Als eerste AI-specialist bedenk ik inhoudelijke oplossingen zelf. Maar in mijn collega’s vind ik altijd een klankbord. En Whitevision is een erg flexibele werkgever die openstaat voor mijn ideeën en ambities!”

Waarom werk je graag bij Whitevision?

“Als AI-specialist werk ik graag met data. Ik wist al snel dat ik dit liever niet doe in een corporate omgeving. Wat ik heel leuk vind, is dat we bij Whitevision concrete oplossingen creëren die klanten echt verder helpen. Dat bouwen om op de lange termijn het verschil te maken voor klanten, dát motiveert mij het meest."

“Natuurlijk vind ik het ook heel belangrijk om mij thuis te voelen. En dat zit bij Whitevision goed. Het Whitevision-team is heel bijzonder, hecht en gezellig. Er is veel connectie tussen de mensen en de teams onderling. De sfeer op kantoor is altijd erg gemoedelijk. Toen ik hier kwam werken, werd ik ook warm onthaald. En tijdens het inwerktraject ben ik goed begeleid!”

Whitevision wil eentonig, repetitief werk de wereld uit helpen en langdurige relaties opbouwen met tevreden klanten. Hoe zie jij dit terugkomen in jouw praktijk?

“Eentonig en repetitief werk bevat vaak patronen. Mijn taak is om dergelijke patronen te ontdekken in data die de software bijhoudt. Vervolgens bedenk ik oplossingen waarmee we zulk werk kunnen automatiseren. Het mooie is dat automatisering vaak mogelijk is omdát het om patronen gaat. Ik krijg mijn informatie over klanten vooral van onze consultants en supportmedewerkers. Hoewel ik niet direct met klanten werk, bedenk ik uiteindelijk wel oplossingen die repetitief werk voor hen verminderen. Deze oplossingen komen hen op de lange termijn ten goede.”

“Het feit dat Whitevision zich op de klant richt, spreekt mij aan. Bij Whitevision creëren we duurzame oplossingen omdat we willen dat mensen gelukkiger in werk en leven staan. Daar zet ik mijn AI-kennis graag voor in.”

"Whitevision is een heel ambitieus bedrijf."

Bij Whitevision staan zelfstandig werken en willen samenwerken centraal. Hoe vind jij de balans hiertussen in jouw werk?

“Wanneer we een nieuwe functionaliteit willen ontwikkelen, komen we samen met alle belanghebbenden binnen WhiteVision. Sommige collega’s hebben specifieke kennis van het Whitevision-product. Mijn lead weet alles van de technologische kant. En ik neem het data- en AI-stuk voor mijn rekening. Samen bouwen we een plan, dat ik vervolgens ga uitvoeren."

“Tijdens zo’n traject bespreek ik veel met collega’s: we maken afspraken over het start- en eindpunt. Maar het stuk dat daartussen zit, bouw ik zelfstandig. Als ik ergens niet uitkom, kan ik altijd overleggen met een collega. Maar ik ben de eerste die binnen Whitevision een AI-functie vervult en dus specifieke AI-kennis heeft — mijn lead noemt mij ook wel het ‘data-orakel’! In de praktijk betekent dit dat ik inhoudelijke oplossingen zelf bedenk.”

Whitevision heeft de ambitie om topwerkgever te zijn. In hoeverre vind jij dat dit streven behaald wordt?

 "Als werkgever doet Whitevision het heel goed. Er is veel flexibiliteit. Ik wil bijvoorbeeld graag mijn PhD halen en krijg daarin alle medewerking. Whitevision is bereid om heel ver te gaan qua werktijden en aantal uren. We moeten het plan nog uitwerken, maar Whitevision staat hier heel erg voor open. Dat is redelijk uniek. Ik verwacht niet dat andere werkgevers zoveel ruimte zouden bieden in deze situatie."

“Een ander voorbeeld: de reistijd tussen Utrecht (mijn woonplaats) en Breda is flink. Eigenlijk wil Whitevision dat mensen wel een bepaald aantal uren op kantoor zijn. Maar na overleg bleek dat meer thuiswerken voor mij beter zou zijn vanwege de afstand. Dit is toen in mijn contract gezet. En omdat ik geen auto heb, heeft Whitevision voor mij een NS Business Card aangevraagd. Eigenlijk was er voor reiskostenvergoeding nog geen beleid, maar dat is toen speciaal voor mij geschreven. Ook hier zie je die flexibiliteit dus terug!”

"Bij Whitevision creëren we duurzame oplossingen, omdat we willen dat mensen gelukkiger in werk en leven staan. Daar zet ik mijn AI-kennis graag voor in."

Op welke manier ondersteunt Whitevision jou in je ontwikkeling?

“Whitevision geeft mij de gelegenheid om een hele hoop te leren, onder andere over database-architectuur. Het hele ‘dataverhaal’ is redelijk nieuw bij Whitevision en ik studeer daar veel op. Daar groeien we samen in: ik als AI-specialist en Whitevision als bedrijf dat met data en AI werkt."

“Whitevision stelt zich heel flexibel op. Naast het feit dat ik ruimte krijg om naast mijn werk een PhD te halen, kan ik bijvoorbeeld ook een conferentie bezoeken als ik dat nuttig vind.”

Is het belangrijk dat je bij Whitevision ambitie toont? En wordt daar gehoor aan gegeven wanneer je dit doet?

“Jazeker! Ik krijg nu bijvoorbeeld de kans om een datawarehouse op te zetten. Daarbij denk ik na over wat belangrijk is voor klanten en hoe we dat in de structuur kunnen inpassen. Ik krijg echt de ruimte om dit te ontwerpen.”

“En ik heb nog veel ideeën over de volgende stappen die we op datagebied kunnen nemen. Whitevision staat hier heel erg voor open. Ik vind Whitevision sowieso een ambitieus bedrijf. Het maakt de overstap naar een SaaS-oplossing en betrekt daar data en AI in. Dat is een innovatieve en grote stap. Er komt heel wat kijken bij zo’n verandering. Ik kan daarin een pioniersfunctie bekleden — een ambitieuze onderneming die ik heel interessant vind.”

Heb je weleens een idee of concept bedacht waarmee Whitevision concreet iets gedaan heeft of dat nu een best practice is?

“Onlangs heb ik template sharing opgeleverd. Wanneer klanten vaak facturen van dezelfde leverancier binnenkrijgen, kunnen ze deze trainen. Maar soms hebben meerdere klanten met dezelfde leverancier te maken, zoals een grote supermarkt. Met template sharing kijk je naar de training van álle klanten per leverancier. Daarin herken je patronen, die je omzet in templates. Wanneer klanten een factuur van een bekende leverancier willen trainen, kunnen ze een template gebruiken. Momenteel werken alleen consultants hier nog mee. Maar we gaan deze oplossing ook aan klanten aanbieden. Ik heb hier hard aan gewerkt en daar is dus zeker iets mee gedaan!”

Ben je enthousiast geworden?

Pas jij binnen een jong en professioneel team? Ben je ambitieus en zie jij het als uitdaging om oplossingen op het gebied van digitale document- en factuurverwerking binnen een sterk groeiende markt te verkopen, ontwikkelen of te implementeren? Klik dan verder!