Overslaan naar content

Marketeer Malou aan het woord

Bij Whitevision zetten we ons iedere dag in om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Maar wie zijn onze medewerkers nu eigenlijk? En hoe vinden zij het om bij Whitevision te werken?

In dit artikel vertelt marketeer Malou hoe zij de afgelopen jaren de marketingafdeling van Whitevision heeft zien groeien: “Omdat Whitevision continu innoveert en open staat voor ontwikkelingen is mijn werk nooit saai, en blijft de functie uitdagend”.

Wat betekent het om deel uit te maken van het Whitevision-team?

“Ik werk binnen mijn afdeling veel met mijn directe collega’s samen, maar ook bij de andere teams is de bereidheid om te helpen groot. Als ik een idee of verbetering hebt, voel ik de vrijheid om dit aan te kaarten. Daar wordt binnen Whitevision dan ook écht wat mee gedaan.”

“Daarnaast worden er op regelmatige basis uitjes georganiseerd, zoals de zomer-BBQ, Breda Live of -uniek dit jaar- een reisje naar het buitenland! Daar word ik als medewerker dan ook weer blij van. Het is leuk om collega’s ook in een andere setting beter te leren kennen.”

Hoe geef jij invulling aan je functie?

“Het doel van mijn functie is om de producten, updates of nieuws over Whitevision zo goed mogelijk richting leads en klanten te communiceren. Hierbij moet duidelijk zijn welke meerwaarde de Whitevision-software biedt en hoe het bijdraagt aan het werkgeluk van onze (toekomstige) klanten.”

“Om dat goed te kunnen doen bekijk ik eerst wat we aan onze doelgroep willen uiten. Dat kan zijn een nieuw product of training maar ook een tip of ‘weetje’ welke waardevol kan zijn. Hoe draagt het bij aan het nog prettiger werken met onze software en wat willen we bereiken. Op basis daarvan stem ik de boodschap, het middel en kanaal af. Mijn werk varieert enorm; van het creëren van content voor op de website of nieuwsbrief, tot aan het organiseren van beursmateriaal of relatiedagen. Met daarbij altijd in het achterhoofd welke informatie is voor onze lead of klant het meest interessant.”

"Als ik een idee of verbetering hebt, voel ik de vrijheid om dit aan te kaarten. Daar wordt binnen Whitevision dan ook écht wat mee gedaan."

Waarom werk je graag bij Whitevision?

“Ik werk inmiddels al meer dan 5 jaar bij Whitevision en heb het bedrijf zien groeien. Ik ben gestart met mijn baan in een vorig bedrijfspand, waarbij Frank (directeur) mijn directe leidinggevende was en ik alleen de marketing binnen Whitevision bedreef. Hierbij mocht ik externe partijen aanhaken om mij te helpen bij het realiseren van bepaalde doelstellingen. Als marketeer bij Whitevision zijn de werkzaamheden zo breed dat specialisme en extra handjes op bepaalde gebieden nodig was”.

“Naarmate de tijd vorderde en Whitevision groeide, groeide ook de behoefte om marketing wat breder op de kaart te zetten. In de loop der jaren is het marketingteam dan ook uitgebreid met 2 directe collega’s en een marketingmanager. Voor mij maakte dat het extra leuk: ik kan prima zelfstandig werken, maar het in teamverband sparren en samen voor een bepaald doel gaan maakt het werk toch net wat dynamischer.”

“De ambitie om nog verder te groeien en te ontwikkelen naar een SaaS-organisatie brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Komende periode zullen we ons daarom buigen over een nieuwe website, huisstijl en duidelijke positionering. Omdat Whitevision continu innoveert en open staat voor ontwikkelingen is mijn werk nooit saai, en blijft de functie uitdagend.”

Whitevision streeft ernaar om een topwerkgever te zijn. In hoeverre vind jij dat dit streven behaald wordt?

“De term topwerkgever zal bij iedereen anders geïnterpreteerd worden. Wat voor mij Whitevision een topwerkgever maakt is dat zij open staat voor veranderingen. Ideeën, verbeteringen of verwachtingen rondom dit thema mag je altijd aangeven als medewerker. Hier wordt dan ook echt naar geluisterd en indien mogelijk wat mee gedaan. Om een voorbeeld te geven: kwam er een tijdje terug uit een sessie naar voren dat zaken rondom het pensioen beter geregeld konden worden. Vanuit daar zijn door de organisatie stappen genomen en hebben we inmiddels een fijne collectieve pensioenregeling.”

“Omdat Whitevision continu innoveert en open staat voor ontwikkelingen is mijn werk nooit saai, en blijft de functie uitdagend”.

Is het binnen Whitevision belangrijk om ambitie te tonen?

“Wanneer jij je wilt ontwikkelen, zowel als individu als in teamverband, is dit binnen Whitevision zeker mogelijk. Trainingen en opleidingen volgen is een van de extraatjes die Whitevision medewerkers biedt om je ambities na te jagen. Je wordt echt aangespoord het beste uit jezelf te halen. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld met een deel van het team een workshop ‘storytelling gevolgd’. Tijdens deze sessie gingen we samen aan de slag om de Whitevision pitch nóg scherper en uniformer te krijgen.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?

“Op de maandag starten we de week met een teamoverleg. In een ochtend praten we elkaar bij zodat we helemaal up-to-date zijn. Omdat onze werkzaamheden zo divers per week zijn -en vaak een kortere doorlooptijd hebben- ziet iedere week er weer anders uit. Vervolgens werk ik de besproken punten verder uit en bepaal ik mijn agenda voor die week.”

“De ene keer houd ik mij meer bezig met de organisatie van een grote beurs (AFAS open, Exact Live, Bouwbeurs of het Ketenstandaardcongres) waar ik de stand aankleding, acties en/of uitingen mee verzorg, en de andere keer besteed ik meer aandacht aan bijvoorbeeld het verzamelen van content voor op de website of in een nieuwsbrief.”

“Ook is het belangrijk vanuit marketing in contact te blijven met andere afdelingen binnen het bedrijf. Wanneer dat nodig is, heb ik van tijd tot tijd wat meetings om zaken rondom een webinar of video af te stemmen.”

Op zoek naar een nieuwe baan?

Wil je werken in een groeiend, dynamisch en vooruitstrevend bedrijf? Bij Whitevision hechten wij veel belang aan het vinden van de juiste mensen. Kun jij je wel vinden in onze kernwaarden, de wijze waarop deze in ieder aspect van het bedrijf terugkomen en de werkwijze van Whitevision? Klik dan snel verder naar onze vacatures.